Josefin Malmqvist

Pastis och Vodka – den nya mirakeldrinken.

2 kommentarer

Gud vad härligt med lite goda nyheter! 55 miljarder klirr i statskassan, eller snarare utfyllnad av det stora, svarta hål (med 4% ränta) det senaste decenniet (S)-styre genererat. Mats Odell (kd) konstaterar att amorteringen på statsskulden, som pengarna ska gå till, genererar drygt 2 miljarder lägre kostnader för staten mot de 800 miljoner som Vin & Sprit hade dragit in i år. Sveriges anisdoftande riddare heter Pernod Ricard, vars pappa utvecklade det kända receptet genom att varje kväll bjuda pubbesökare i hans hemstad Marseille på olika kryddningar av hans exklusiva droppar tills han efter år av arbete fick till den perfekta blandningen. Kom som en reaktion på absint-förbudet i Frankrike f.ö… Undrar vad de svenska röd(s)trumporna tycker om de metoderna?

Men frågan är ju så mycket större. Dubbelmoralen i svensk alkoholpolitik har förbluffat mången utomsvensk och generat oss blågula under alltför lång tid. Att kräva undantag till införselregler inom EU, statligt monopol och skyhöga skatter för att kväva konsumptionen samtidigt som staten själv dränker världen i 90 miljoner liter vodka om året, anses motsägelsefullt. Det menar Ni inte?

Hur som haver är vi nu ett företag närmare lösningen; en bantad stat. Alltid känns så mycket lättare nu. Vad kommer härnäst? Läste i dagens DI om Apotekets ”styling”. Nu ska de förbereda sig för avskaffandet av monopolet 1 januari 2009. Då gäller det att hålla i hatten för det kommer blåsa friska vindar av konkurrens på den svenska marknaden.

2 tankar om “Pastis och Vodka – den nya mirakeldrinken.

  1. Mats Odell är en stjärna – dock inte folkpartist som du skrev, även om det är en önskning från en sann liberal =)

  2. Fp, Kd… Vi tillhör ändå alla samma allians 😉 Det vet väl Du om någon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.