Josefin Malmqvist

Plötsligt händer det.

Lämna en kommentar

Bo Bylund is no more. Äntligen lämnar den socialdemokratiske chefen för Arbetsförmedlingen sitt uppdrag, uppger Rapport. Vilket lyft för svensk arbetsmarknad! Visserligen är det nog ett misstag att tillskriva honom personligen alltför stor skuld till byråkratin och de administrativa labyrinter de arbetssökande fått utstå under hans ledning; det är att överskatta hans inflytande.

Det märks att det händer saker nu; det rörs om i grytan. Den borgerliga regeringen gör effektivisering efter effektivisering i helt rätt riktning. Framöver kanske man till och med kan hoppas på att hitta ett arbete när man kommer till Arbetsförmedlingen, istället för att genast erbjudas A-kassa. Arbetsförmedlingen genomgår stora förändringar som ligger helt i tiden, och det är denna omstrukturering som är orsaken till Bylunds avgång  – tack Littorin.

Imorgon håller Bylund presskonferens. Kanske han själv ska registrera sig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.