Josefin Malmqvist

Obama och presenter

2 kommentarer

När han gav Gordon Brown en DVD-box som officiell present vid dennes statsbesök i DC, tänkte jag i alla fall att det kanske var ett misstag. De hade kanske glömt presenten på samma sätt som de glömde arrangera den officiella banketten som är kutym vid viktiga statsbesök. Kanske skickade han ut en tjänsteman i sista minuten och som köpte det första han kom över. Denna kunde ju inte veta att Brown är blind på ena ögat och att amerikanska DVD-filmer inte går att spela i Europa… Det är sånt som händer.

Men nu gav han Queen Elisabeth en iPod med anledning av sitt besök i London. (Inte riktigt lika illa som en DVD-box, men nära på.)

Visst bör kungahuset hänga med på 2000-talet, men är det inte lite väl bra? Arrogant om inte annat. I en bråkdel av en sekund tänkte jag: ”Nej, de glömde presenten igen. Han måste ha köpt någonting i Tax Free:n på planet över Atlanten”. (Vet i och för sig inte hur mycket försäljning av skattefria varor som äger rum på Air Force One…) Skämt åsido, på iPoden fanns en film av drottningens besök i USA. Gulligt. Hela historien är ju otroligt genant.

Kan ingen hjälpa honom? Han har ju en hel armé av tjänstemän och rådgivare! Jag förstår att han har händerna fulla med att rädda världen, men då finns det väl ändå någon annan som kan tänka till?

2 tankar om “Obama och presenter

  1. Kanske går det att titta på TV även om man bara har ett öga? Och kanske det går att få tag på region-2-skivor även i USA? Vem vet…

  2. Nu var det inte bara en video i iPoden, Obama passade också på att illegalt ladda ned en skiva som också fanns på iPoden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.