Josefin Malmqvist

Rudd gör oväntad comeback

Lämna en kommentar

Det är inte bara Bildt som gjort comeback som utrikesminister efter sin tid som statsminister. Nu gör även Australiens före detta premiärminister Kevin Rudd oväntat comeback som utrikesminister. Efter att ha blivit utmanövrerad av Julia Gillard i en internkamp inom Labour-partiet, ställer han nu upp som minister i hennes regering.

Rudd var under sin tid som PM mest intresserad av utrikespolitik, inte minst relationerna med Kina. Under min tid vid ambassaden i Australien förra sommaren spekulerades det i om han inte egentligen hade större ambitioner inom internationella organisationer. Detta kan klart ses som ett steg i den riktningen.

theaustralian.com.au

DN.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.