Josefin Malmqvist

Frågor som engagerar

Arbetslinjen till Sundbyberg

Ungdomsarbetslösheten i Sundbyberg har ökat med 312% sedan 2008 – mest i Stockholms län! Sundbybergs unga förtjäntar bättre.

Jobben ska bli fler. Med Alliansregeringens sänkning av restaurangmomsen och sänkta arbetsgivaravgifter för unga har det blivit mer lönsamt att anställa unga. Samtidigt rasar Sundbyberg i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet, framför allt när det gäller kommunens service och attityd till företagande. Det är företagen som skapar jobb, även i Sundbyberg. Företagsklimatet måste bli bättre!

Jobben ska också komma fler till del. Här i Sundbyberg kan vi jobba mer aktivt med att matcha våra unga mot jobb, och ha en dialog med kommunens företagare och arbetsgivare för att se hur alla kan hjälpas åt. Målsättningen är självklar: alla Sundbybergs unga som kan och vill arbeta ska ha ett jobb att gå till!

 

Förskolan och skolan lägger grunden för arbetslivet

Med mindre barngrupper får fler en bra start. Barn och föräldrar ska känna sig trygga under tiden i förskolan. Storleken på barngrupperna i Sundbyberg ligger över snittet i både länet och riket. Jag vill arbeta för att minska barngrupperna i Sundbyberg. Då får förskolans pedagoger redskap att kunna ge alla barn den uppmärksamhet de behöver.

Mer kunskap i skolan. Sundbybergs skolresultat ligger i botten i Stockholms län och långt under rikssnittet.

Nästan var fjärde elev når inte målen i två eller fler ämnen. Det är inte acceptabelt!

Vi moderater vill höja skolpengen och ge mer makt åt rektorerna, så att de kan göra det de är bäst på. Politiker ska inte detaljstyra skolan: det ska lärare och rektorer göra. Bara då kan vi få Sverige bästa skola.

 

Jag vill

  • Ta arbetslinjen till Sundbyberg
  • Mindre barngrupper i Sundbybergs förskolor. Förskolan lägger grunden för framtiden – med mindre barngrupper blir alla sedda
  • Mer kunskap i skolan med högre skolpeng och mer makt åt rektorerna
  • Aktiv matchning på arbetsmarknaden i Sundbyberg – för att jobben ska komma fler till del
  • Med ett bättre företagsklimat blir jobben fler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s