Josefin Malmqvist

Lokal arbetslinje

Under mina år som kommunalråd i Sundbyberg minskade utanförskapet med närmare 40 procent. Fler än någonsin har ett jobb att gå till.

Ett urval av de reformer vi genomfört, och resultaten vi uppnått, finns beskrivna i denna rapport, som publicerades våren 2019. Med hopp om inspirerande läsning!

I handboken finns konkreta tips på hur man kan göra för att öka sysselsättningen och sänka bidragskostnaderna i sin kommun. Dessutom presenteras även förslag på nationella reformer för en utvecklas arbetslinje.

 

Författarna bakom rapporten är:

Anna Jähnke, kommunalråd och nämndordförande för Moderaterna i Helsingborg sedan 2010, med ansvar för arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning.

Josefin Malmqvist, kommunalråd och nämndordförande för Moderaterna i Sundbyberg sedan 2016, med ansvar för socialtjänst, flyktingmottagande och integration, arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Oliver Rosengren, kommunalråd, och nämndordförande för Moderaterna i Växjö sedan 2014, med ansvar för socialtjänst, flyktingmottagande och integration, arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Lars Rådén, kommunalråd och nämndordförande för Moderaterna i Solna sedan 2012, med ansvar för arbetsmarknad, integration och näringslivsfrågor.

Niklas Wykman, riksdagsledamot för Moderaterna från Stockholms län och ledamot i riksdagens finansutskott, samt gruppledare i utbildningsnämnden i Solna. Han doktorerar i nationalekonomi.

Handboken publicerades våren 2018, och finns att läsa här.