Josefin Malmqvist

Academic Paradise

Vi sitter här i värmen och klagar på att vi måste vara inomhus, när vi faktiskt befinner oss på en av jordens mest fantastiska platser. Det är ju ett sant privilegium att få läsa här. Ändå lockas vi av solen utanför…

Få andra platser i världen har en sådan magnifik literatursamling som Oxford. Allt är dessutom serverat på silverfat. Finns just boken du söker inte på en bokhytta under näsan, utan  i ett av de stora underjordiska valv utanför stan som rymmer den stora massan literatur, är det bara att beställa så levererar de den till vilket bibliotek du vill inom 12 timmar.

Förra veckan slog de rekord. Jag skulle kopiera en artikel i en gammal tidskriftssamling och bibliotikarien insisterade på att få göra det åt mig! Det tog mig dryg fem minuter att övertala, böna och be för att få göra det själv! Vissa människor älskar verkligen sitt jobb!

Varför jag nu kom att tänka på detta var för att jag deltog i en konst- och fotografitävling igår. Temat var ”Temptation in Paradise”. De flesta bidrag skildrade vita stränder eller röda äpplen, men jag fick en helt annan idé.

Bilden fick namnet ”Natural Temptation in an Academic Paradise”

Natural Temptation in an Academic Paradise