Josefin Malmqvist

Äter du också bara de gröna godisarna i M&M-påsen?

Den tyska inrikesministern har nu bestämt sig för att ta emot irakiska flyktingar. Nobelt. Men det är bara kristna flyktingar som är välkomna; de är nämligen förföljda. Fair enough. Problemet är att andra flyktingar inte är välkomna. Så om jag är förföljd hindu, eller budhist eller mormon är jag inte välkommen; då är jag mindre värd tycker Wolfgang Schäuble. Hur kan man stå och välja vilka flyktingar som är mer ”värda” än andra? Nu diskuteras risken för att detta skapar en ”ensidig kristendomsdebatt”. Inrikesministern företräder nämligen CDU, de tyska kristdemokraterna.

Nu inser nog Schäuble att det är svårt att prioritera en religion före andra och medger att han skulle sagt att alla som är förföljda av religösa skäl är välkomna. Det är ju lätt att säga nu när beslutet är fattat… En eloge får vi ändå skicka till Södertäljes egen Anders Logo som man tror, genom sin USA-vistelse, kan ha påverkat tysken i rätt riktning.

Själv vill jag rekommendera Schäuble att kolla in MUFs nya vårkampanj ”Jag älskar Sverige” där han kan inspireras till att kanske sänka de höga gränsstaketen och inse hur mycket rikare Tyskland skulle kunna bli; någonting framför allt Östtyskland är i desperat behov av idag! Vem vet, kanske finns det fler färger i M&M-påsen man inte provat förrut.