Josefin Malmqvist

Clownpolitik

Vad har hänt med oppositionen?

Det ena mer desperata förslaget efter det andra trillar nu in! I förra veckan kom förslaget från (S) om butlers i tunnelbanan; nu vill miljöpartiet införa clowner på ålderdomshem för att öka stimulansen hos de äldre. Det uppger idag Esabelle Dingizian (MP) till Expressen. Även språkröret Peter Eriksson hakar på förslaget.

Att som pensionär få uppleva en större valfrihet bland äldreboenden, eller en högre grad av kvalitet och en mer kompetent personal är bara några få riktlinjer i Alliansens politik för de äldre.

”Visst kan det vara trevligt med ett extra skratt åt en betald tjänsteman i röd näsa, men är det verkligen en valfråga som lyfter fokus på de äldres situation i Sverige?” skriver Martin Landl på muf.se

Det är ingen nyhet att det går dåligt för oppositionen just nu. Inte minst SIFOs mätning som publicerades igår, där Alliansen får egen majoritet, visar på detta.

Snälla oppositionen, kan inte valrörelsen få handla om seriöst politik för Sveriges framtid, istället för desperat clownpolitik?