Josefin Malmqvist

Dags att deklarera.

Jag har nu skickat in min deklaration, för första gången på egen hand måste jag genant medge. Jaha tänker ni, vad är det för speciellt med det? Då har ni uppenbarligen ännu inte deklarerat för året. Flera positiva upplevelser väntar; det vill jag lova! Jag hör till den kategori människor som anser att skatt är stöld och vill som de flesta, möjligtvis med undantag för Mona Sahlin och Per Nuder, behålla så mycket av mina intjänade pengar som möjligt.

Inte nog med att jag får behålla betydligt mer av den lön jag slet ihop i somras. Jag behöver nästan inte betala någon fastighetsskatt heller! Tyvärr är inte fastighetsskatten helt borta ännu; vi får vänta ett år till berättade de för mig på kundtjänst. De nya ekvationerna är en hel vetenskap som skattehandläggarna själva inte kan reda ut. (Det är visserligen övergångsregler, men när de är så krångliga att bara en dator kan räkna ut dem, är någonstans demokratin hotad kan jag tycka.) Jag får huvudvärk bara vid tanken! Resultatet är positivt iallafall. Mindre pengar till de gnidna skattemasarna på kontoret i Simrishamn.

Hur som haver. Bättre blir det. Vi kan vara självsäkra att vi röstade fram helt rätt regering.

Igår presenterades dessutom vårpropositionen. Det blir bara bättre! Fler insatser för att minska arbetslösheten och öka sysselsättningen! Skickade precis in en uppsats om varför arbetslösheten ser ut som den gör i Europa. I alla rapporter jag läst används Sverige som exempel på land med stark statlig styrning, centrala löneförhandlingar, höga skatter, höga ersättningsnivåer för arbetslösa och sjuka och oerhört reglerad arbetsmarknadslagstiftning. Ingenting nytt under solen för oss. Men om fem år ser det förhoppningsvis annorlunda ut! Det ser jag framemot!