Josefin Malmqvist

En liten kort lägesrapport

I like Berlin. Even though it’s been an intense couple of days.

Mer lägenhetsletande. Mer pluggande. U-bahn fram och tillbaka, kors och tvärs.

Vilka avstånd! Det är så långt överallt; längre än jag någonsin kunnat föreställa mig.

Jag har köpt Zitty. Sett ett par nya lägenheter. Den senaste där mannen var kostnär och damen ”naturmedicinsläkare”. De pratade om auror, atmosfärer, serverade mig ett glas vatten med månstenar och alla skåp i lägenheten var fyllda med örter och naturläkemedel. Det kunde ju vara intressant.

Lyckligtvis, visade det sig att Karka, en vän till familjen, har en lägenhet som står tom här i Berlin till den 21 juli. Den är han snäll nog att låna ut till mig. Ska bli grymt skönt. Nu är åtminstone situationen tillfälligt löst. Så skönt!

Imorgon kommer också min fina Pilen. Ska bli riktigt skönt att kunna cykla runt i värmen! Här är ju så fint överallt. Satt ute i solen en stund idag och läste. Och lyckades naturligtvis bränna mig. Grymt skönt (faktiskt!) Jag har längtat så efter solen.

Öl har det också redan druckits. Igår i Kreutzberg och ikväll på ett mysigt ställe, Pfefferberg. Riktigt skön stämning. Men jag är helt slut. Förstår inte vad som är fel på mig; jag börjar kanske bli gammal.

Imorgon måste jag dock gå upp tidigt. Scando-bussen åker hem och jag har glömt min jacka i bussen… Sjukt smidigt. Så måste hinna ner och hämta den innan de åker. Dessutom har jag en massa hemläxa jag måste göra innan lektionerna startar kl. 13.15. Stressigt värre 😉

Hur som haver kallar Mikael Blomkvist nu. Sov söt.

Ps. Lovar att ta en Berlinbild till en ny header imorgon. Ds.