Josefin Malmqvist

Inbrott

Efter en lång dag på biblioteket tog jag mig äntligen hem strax efter ett på morgonen för att upptäcka att en av tjejerna jag bor med hade låst dörren från insidan. Sjysst. Efter att ha bankat på dörren i 20 minuter och ringt hennes telefonsvarare ett antal gånger gav jag upp. Vid det laget hade de flesta i kvarteret nog vaknat.

Som tur var kom jag på att jag inte låst mitt fönster. Eftersom jag inte hade någon större lust att sova på gatan, bestämde jag mig för att bryta mig in i mitt eget hus. Eller rättare ut sagt ringa och väcka en av de andra tjejerna, som klokt spenderade natten hos sin pojkvän, för att be om koden till vår innergård. (Vi har precis försökt göra det inbrottssäkert genom att sätta kodlås.)

Därefter kunde jag sen klättra upp och in genom mitt fönster, vilket inte var det lättaste eftersom jag medvetet försökt göra det svårt för tjuvar. Ironiskt. Konstigt egentligen att ingen granne ringde polisen…

Bestämde mig för att skriva mitt livs första ”arga-lapp”, som väl kunde varit något mer välformulerad om jag ska vara ärlig, men klockan är mitt i natten och det är äntligen dags att sova! Godnatt!

locked-out-april-09-0011