Josefin Malmqvist

En valstuga utöver det vanliga

Valstugan i Limhamn invigde vi redan för några veckor sedan, innan Malmöfestivalen sparkade igång. Idag kan vi så inviga vår valstuga på Gustav Adolfs torg, som ska bli någonting utöver det vanliga, med staden som tema. Här följer en kort beskrivning. Bilder utlovas senare.

Först och främst har vi arbetat tillsammans med arkitekt Viveca Rosencrantz på Fojab Arkitekter, för att få fram en valstuga som passar in i staden, som alternativ till de småländska röda stugor som brukar stå på torget.

Vi diskuterade också hur vi kunde klimatkompensera, så att inte vår valstuga skulle bidra till någon klimatförändring. Men istället för att kompensera, kom vi fram till att det bästa är att inte producera någon CO2 alls. Därför har vi solceller på taket och har gott om ström, så att vi även inbjuder förbipasserande att ladda sina mobiler med solproducerad el.

En idrott som växt fram ur staden är Parkour. Vi ser gärna att det skapas en träningsbana för denna snabbt växande idrott i Malmö. Vid invigningen av valstugan idag klockan 12.00 har vi med några av de ungdomar som vi alla sett slå volter från parkbänkar och klättra upp längs lodräta väggar.

Framgång för hela Malmö är temat för Moderaternas valrörelse i Malmö. Att fortsätta bygga en alltmer segregerad stad är inget som vi vill vara med om. I valstugan symboliserar vi detta genom att dörren fälls ner på morgonen och blir en ramp som bjuder in alla att vara med. Överdelen viks upp och öppnar upp mot världen runt omkring oss.

Välkommen in att tugga på en närproducerad kaka från Pågen på Lantmannagatan, så berättar vi mer om varför vi vill vara de som betjänar alla malmöbor under de kommande fyra åren.