Josefin Malmqvist

Kära dagbok.

Eller det känns så iallafall. Det var aldrig mitt syfte eller avsikt att använda denna blogg som en form av bagboksanteckningar eller så. Nu har det nästan blivit så, eftersom jag knappast har tid att skriva. Om jag tar mig tid att skriva några rader, skriver jag om vad jag gjort eller ska göra. Vet inte om det är prositivt eller negativt. Mer som ett neutralt påstående, om nu påståenden kan vara neutrala vill säga.

Idag har livet rullat på i Berlin. Förmiddagen tillbringade Kassiani, min grekiska väninna, och jag på Spree, på en kanalbåt. Väldigt trevlig tur, även om jag ofrivilligt jämför turen med motsvarande på Seine, där man ser väldigt mycket mer. Men men.

Hela eftermiddagen hade vi i vanlig ordning tyskaundervising. Men gud vad långtråkigt. Vår käre lärare saknar emellanåt fullständigt entusiasm och man känner verkligen hur allt går på autopilot. Men jag är säker på att vi lärde oss … någonting iallafall.

Dagens klo var La Bohème på Komische Oper Berlin. En väldigt fin föreställning, kort och modern, med fantastisk musik! Tänkt allt som pågår här i Berlin! Det finns så otroligt mycket att se och göra. Kvällen avslutades på en restaurang på Unten den Linden, där servitrisen, utan att blinka, gav sig själv 20€ i dricks. Det var iochförsig väldigt trevligt, men vi blev lite förvånade.

Nu ska jag faktistk försöka sova lite. Det är otroligt intensiva dagar här. Har inte legat med huvudet mot kudden på länge, känns det som. Imorgon har jag mycket att göra!