Josefin Malmqvist

Veckan som gått

Tiden rusar iväg här i Oxford där tiden står stilla.

I helgen var det bal! Eller ja, de kallar det bal men det betyder inte nödvändigtvis vad vi vanligtvis förknippar med ordet. Hur som helst så var det trevligt.

Vi hade Wine Circle styrelsemöte på en punt med champagne därtill – inte fy skam det heller.

Dagarna är fullspäckade: när jag inte försöker skaffa mig ett försprång i studierna är det balplanering eller vinprovningar

Ikväll gjorde jag ett avbrott i studierna för två timmars blind tasting. Otroligt hur akademiskt man kan göra en sån till synes kroppslig njutning som att dricka vin. I två timmar satt vi knäpptysta, nio stycken, och försökte identifiera viner från vänstra stranden av Gironde i Bordeaux. Det handlar alltså om att, utan att ha sett flaskan, kunna identifiera exakt var vinet kommer ifrån (St-Estèphe, Paulliac, St-Julien, Margaux eller Pessac-Léognan) och vilken årgång. Det är inte det lättaste! Och jag var verkligen inte i form idag; de hade kastat in några riktiga jokrar dessutom!

Nu är jag tillbaka med böckerna! Varför kalla kriget slutade när det gjorde och vilka de huvudsakliga orsakerna var är temat för denna uppsats. Nu är det nog ändå dags att sova! Har ett tidigt morgonmöte i stan imorgonbitti!

Förresten, har ju glömt det viktigaste som hänt i veckan (så går det när man lever här borta i bubblan)! Valrörelsen har ju dragit igång! Är grymt avundsjuk på de som får vara ute och kampanja hela dagarna! All info hittar du på rösta09.se

Godnatt!